Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 30. heinäkuuta 2010

Ollin taivaspaikka

Ollilla on kaikkea. Vaimo, kolme ihanaa lasta, omakotitalo, huvila, moottorivene, purjevene, lomaosake, pankki-osakkeita, oma firma, puutarha, kasvihuone, puhelin, kolme kännykkää, neljä taulutelevisiota, taivaskanavat ja uusi Ford Mondeo.  Ollilla on paljon muutakin, paljon kaikkea omaa.

Kaikista tärkeintä Ollille on olla terve, jotta hän voisi nauttia kaikesta mitä hänellä on. Olli seuraa mielenkiinnolla terveyteen liittyviä artikkeleita ja syö terveellisesti. Hän välttää suolaa, sokeria, eläinrasvoja, tupakkaa, alkoholia ja kolestrolia. Hän uskoo, että ihminen voi pidentää elämäänsä huolehtimalla itsestään. Kolestroli on hänellä kaikesta huolimatta koholla, vaikka hän uskookin saavansa sen hallintaan. Hänellä on Raision osakkeita, hän haluaa tukea tätä asiaa.

Kaikesta tiedosta huolimatta Ollin terveydentila ei ole subjektiivisesti koettuna paras mahdollinen. Hän lenkkeilee, käy salilla ja hiihtää talvisin. Ollilla on dokumentit liikkumisestaan liikuntapäiväkirjassaan.
Olli syö lisäravinteita, vitamiineja ja hivenaineita. Hän uskoo tieteeseen ja ostostelevisioon.

Ollilla on paljon, mutta yksi häneltä puuttuu. Häneltä puuttuu aikaa, mutta kun aikaa on kaikille saman verran. Taivaspaikan hän on varmentanut ostamalla Fordin, koska muistaa joskus kuulleensa leikkimielisen sanonnan että Fordin omistajilla on niin paljon maanpäällisiä kärsimyksiä että he pääsevät niiden vuoksi taivaaseen. Henry Ford ei kuitenkaan tuota tainnut tarkoittaa, kun alkoi liukuhihnalla valmistaa ihmisille kulkupelejä. Ei tiennyt, että Olli ostaa Fordin taivaspaikan takia. No, eihän Olli tietenkään taivaspaikkaan oikeasti usko. Tämä on Ollin sarkasmia uskontoa kohtaan, Olli tunnetaan huumoristaan. Hän on sitä mieltä, että ihminen on "oman onnensa seppä".

Mistä Olli saisi aikaa kaikkeen, mitä hänellä on? Olli ei tunne olevansa, vaikka hän hankkii lisää tavaraa ja omaisuutta. Vaikka Ollilla on, hän ei tunne olevansa. Hän tuntee olevansa ainoastaan riittämätön, hänen pitäisi monistua. Olla monessa paikassa samaan aikaan, jakautua ja jalkautua moneksi. Olli tuntee olevansa tavaroiden ja omaisuuden kautta, mutta hänellä ei ole niille ja itsellensä aikaa. Ja kun hänellä on aikaa, hän ei ehdi muuta kuin kiirehtimään paikasta toiseen. Miksi Ollilla on, mutta miksi hän ei tunne olevansa?

1 kommentti:

  1. Albert Camus on muistaakseni kirjoittanut jossain teoksessaan hyvin tuosta samasta asiasta missä tässäkin ilmeisesti on kysymys;" Ihmiset tullakseen onnelliseksi keskittävät kaiken tarmonsa läpi elämän rahan ansaitsemiseen; onni menetetään ja tarpeesta tuleekin päämäärä!"

    VastaaPoista