Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Syntymäpäivä ja debytointi

Tänään tulee kuluneeksi 338 vuotta Pietari Suuren syntymästä. Montakohan Pietari on kutsunut tänään syntymäpäivilleen? Kutsuvieraat tuskin palaavat takaisin. Venäjällä on traditio, että kun hallitsijalta tulee kutsu voi se viedä Siperiaan tai kuolemaan. Toivottavasti Pietari, vanha mies jo, on hieman pehmentynyt, kun ei tänään kuitenkaan täytä tasavuosia. Kutsuille kannattaa kuitenkin mennä ilman partaa, sillä vaikka hänellä viikset olikin, oli hän aikanaan länsimaistamassa venäläistä yhteiskuntaa. Parta ei kuulunut sivistyneelle ihmiselle, ainakin partoja leikattiin.  Taitaa kuitenkin olla niin, että parta ei Pietaria enää häiritse. Hän on hyvin säyseä vanha mies.

Aku Ankka debytoi elokuvassa "Viisas Kana Kananen" 76 vuotta sitten, siitä alkoi Akun nousu ja ikinuoruus. Vaikka ankalla on jo ikää, se ei Akussa näy. Tietenkin värikylläisyys niin elokuvissa kuin lehdissäkin on parantunut, mutta se on maailman trendi. Amerikassa näyttelijät eivät vanhene, ei Akukaan. Aku ja hänen ystävänsä ovat löytäneet nuoruudenlähteen, jota suosioksi kutsutaan. 

Pietari loi tyhjästä neva-alueesta upean kaupungin, Carl Barks ja monet muut piirtäjät ovat luoneet tyhjästä toisenlaisen todellisuuden. Ankkalinna, sieltä on monet seikkailut lähtöisin. Tyhjästäkö on paha nyhjästä? Ainakin nämä kaksi tapausta ovat todisteita siitä, että tyhjästä juurikin voi nyhjästä. Ilman tyhjyyttä ei olisi mahdollista rakentaa kaupunkeja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti