Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kalkulaattoripäivät

On kalkulaattoripäiviä, minulla kalkulaattori näyttää 46-vuotta. Autona olisin jo vanha, puuna parhaassa iässä ja ihmisenä, ikuisuuden kynnyksellä. Ikänä 46 ei ole paljoa, ikänä jokainen ikä on paras ikä. Ikään ei kannata tuijottaa, ikään kuin se olisi sinun syvin olemus. Ikä on vain kerroin, mutta senhän jo edellä kerroin. Sanoin toisin, mutta ikään kuin vertauksena.

Jehovan todistajat eivät vietä syntymäpäivää eivätkä Joulua. He eivät rasita ketään, he ovat valinneet tien, jossa kalkulaattoria ei käytetä. "Mielihyvää" kappale soi taustalla, sitäkö se on kun ei ole laskelmoiva? Mutta eivätkö Jehovan todistajat kuitenkin käytä matematiikkaa, kun he kiertävät talosta taloon?

Kiertäminen, oman totuuden julistaminen. Siinä on jotain hyvin kunnioitettavaa. Kertoa oma totuus, mutta ei pakottaa ketään totuuteensa. Kyllä, minä kunnioitan ihmisiä, jotka tekevät uskonsa mukaan. Ihmistä arvostetaan hänen tekojensa mukaan, niin kiertäjää kuin suoraan kulkijaa.

Mutta mitä teet, jos sinulla on avain muttei se toimi lukkoon? Tee niin kuin minä teen, vaihda lukkopesä, ja jos ei muu auta, niin vaihda avain myös. Avaimia on paljon, jokainen avain on tarkoitettu oikeaan lukkoon. Avaa ensin tunnelukkosi, sen jälkeen aukeaa näkymä muista lukoista, jotka avaavat sinulle läsnäolevan hetken. Elämään on vain yksi avain, se sopii joka lukkoon...

4 kommenttia:

  1. Vanhaan aikaan laulettiin: Kolomen lukon takana ne tämän kylän ämmät makaa; ensin on lukko ja sitten on reekeli ja reekelin perässä on haka.

    VastaaPoista
  2. - Kolkuttavalle avataan; luvataan jo Sanassa..........

    VastaaPoista
  3. Kiitos ja kumarrus.

    Kolkutus on hyvä keino päästä sisään, totta. Minä avaa tien, näyttää totuuden ja antaa elämän. Lukot ovat ihmisen itsensä luomia, itsensä voittamisen kautta ne häviävät. Tämän 'voiton' tiellä on lukkoja, jotka aukeavat kun "pienet kuolemat" edeltävät oivallustamme todellisuudesta, joka on ikuisessa tässä hetkessä.

    VastaaPoista
  4. Laitan tähän ajatuksen nimimerkiltä "e" hänen blogistaan (http://olenmitaolen.blogspot.com):

    Portiton portti

    Porttiin ei ole avainta.
    Portin aukaisemiseksi ei ole metodia.
    Mikään taikasana ei toimi.

    Eikä sillä ole
    mitään väliä,
    sillä
    Portti
    on
    auki.

    VastaaPoista