Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 14. toukokuuta 2010

Riippuvuus

Riippuvaisuus on riippumista, jossain vaiheessa riippuva tippuu. Riippuva on kuin hedelmä, joka tipahtaa kun kypsyysaste on riittävä. Tippuminen voi olla raju ja hedelmään tulee vaurio, mutta hedelmän tippuessa se pitäisi syödä heti, vielä sen ollessa tuore. Silloin sen maku on kohdallaan ja vitamiinit tallessa. Silloin hedelmä voimistaa kohti oivaltamista, maista siis hedelmääsi. Älä sitä hylkää, se on omaa satoa.

Riippuvaisuuteen tarvitaan subjektin lisäksi objekti. Kahdesta tulee yksi, riippuvuuden kohde samaistuu riippuvaisen henkilön identiteettiin. Yksi on liikaa, silloin pitää erota. Mieli on kyllä veikeä kaveri, egon ollessa isäntä tai emäntä. Itsestään selvä asia, ettei objekti ole sama kuin subjekti jää huomiotta.

Riippuvainen ego kasvattaa kärsimyksen hedelmää, yhä uudelleen ja uudelleen. Ahdistuksesta ahdistukseen, kärsimyspiiri pyörii. Sanonta, että ”pieni piiri pyörii” pitää tässä asiassa paikkansa. Ihminen, egon rakenteet pyörittävät tätä piiriä. Lasten piirileikkiä, jonka soisi aikuisen jo osaavan. Itku seuraa ”iloa”, joka ei kuitenkaan ole aitoa iloa. Se on ahneutta, itsekkyyttä ja katkeruutta – riippuvaisen, ihmisen elo.

Riippuvuuden etiologia. Elämän kaipuu, joka on syvin itsesi. Sitä etsitään ulkopuolelta, kun pitäisi katsoa sisään. Ytimeen. Omaan syvimpään itseen.

Riippuvuus kertoo halusta ”riippua” elämässä, elää enemmän ja paremmin. Viesti on väärinymmärretty, siksi riippuvuus jatkuu. Sinussa on elämä, elä vähemmän itsekkyydessä ja hyvemmin. Ei ego ole ”maailman napa”, ego edustaa bakteeria ja virusta. Ego edustaa ohi ampumista maalista. Ei egon kautta kulkeudu elämääsi mitään arvokasta, jonka kautta voisit paremmin. Egosi kuitenkin uskottelee olevansa sinä ja sinusta tuntuu, että se haluaa sinulle hyvää. Se haluaa kuitenkin aina vain parempaa, suurin osa tästä paremman odotuksesta menee kärsimyksen ollessa vallalla. Ego ei tiedä hyvästä mitään, ego on kilpailuhenkinen ja tunnistaa ainoastaan paremmuuden. Onnensirpaleet, joita se sinulle antaa, ne ovat hailakoita varjoja olemisen ilosta. Niissä ei ole väriä, ne ovat lupauksia joita ei lunasteta.

Riippuvuudet, niitä on jokaisella. Toisten riippuvuudet eivät vain sovi elämään rinnan tämän yhteiskunnan kanssa. Siksi niitä paheksutaan, heitetään kiviä toista päin. Tosiasia on, että kaikki riippuvuudet aiheuttavat kärsimystä. Ulkoinen paheksunta tekee ihmisistä kuitenkin syrjittyjä ja syrjäytettyjä, se antaa eriarvoisuuden sigman. Syrjitty on eriarvoinen toisiin verrattuna, toisiin, joilla kuitenkin on aivan sama ”riippuvuusmekanismi”. Joku voi olla riippuvainen vaikkapa työhön, sillä se tekee sinusta jonkun joka muka olet. Työriippuvuus aiheuttaa ongelmia perheen kanssa, sinulla ei ole aikaa muuta kuin työllesi. Tämä saattaa kulminoitua avioeroon tai hyvin epätyydyttävään parisuhteeseen. Onko tuo sitten terveempää kuin esimerkiksi rahojensa pelaaminen?! Yhteiskunnan silmissä se on, koska yhteiskunta edustaa egoa.

Mitä voimakkaampi riippuvuus, sitä enemmän sinua puhutellaan. Kuuntele siis sisintäsi, sillä on asiaa. Kuuntele arvostelematta ja tuomitsematta. Tarkkailja, joka syvin itsesi on, auttaa sinut eroon harhasta jossa elät – riippuvuus on harha, jonka itse itsellesi luot.

Olet sitten alkoholisti, peliriippuvainen, narkomaani, läheisriippuvainen, seksiaddikti, pakkoneurootikko, syömishäiriöinen, kleptomaani tai sinulla on ihan mikä tahansa muu riippuvuus. Minulla on sinulle asiaa. Sinä olet tärkeä ja arvokas, yhtä arvokas kuin kaikki muutkin. Et ole se, miksi sinua kutsutaan riippuvuutesi kautta. Et ole riippuvuutesi. Se on ego, jonka itse itsellesi olet luonut. Ego, joka elää ajassa muttei ajattomuudessa.

Miten päästä eroon riippuvuudesta? Toisin sanoen, miten pääset eroon egostasi? Anna sille ensin anteeksi, sillä anteeksianto on tärkeämpää kuin anteeksipyyntö. Olemalla tässä hetkessä läsnäolevana, ajattelematta, ja tunnistaen tunteet sekä tunnistaen mielen lähettämät viestit kehollesi, emootiot. Tarkkailemalla niitä, arvostelematta ja tuomitsematta. Tutustumalla itseen, egoosi. Havaitsemalla, että et ole egosi. Sinä voit tarkkailemalla egoa heikentää sitä, saada sitä kautta tietoisuutta elämääsi ja ymmärrystä miksi asiat ovat niin kuin ne ovat. Se johtuukin omasta toiminnastasi, sinä olet avain.

Aivan ensiksi, myönnä "mikä on niin on". Hyväksy täysin, ilman ehtoja, että sinulla on riippuvuus. Hyväksy täysin, ilman ehtoja, että sinulla on ego. Hyväksy täysin, ilman ehtoja, että sinä et ole egosi. Hyväksy täysin, ilman ehtoja, et halua enää lisää kärsimystä. Hyväksy täysin, ilman ehtoja, tämä hetki. Hyväksy täysin, ilman ehtoja, että elämä ei ole sama asia kuin elämäntilanne. Hyväksy täysin, ilman ehtoja, että ajattelussa on se egoa ylläpitävä mekanismi. Hyväksy täysin, ilman ehtoja, että sinun pitää tehdä itsenmurha. Hyväksy täysin. Minä olen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti