Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 14. toukokuuta 2010

Itsemurhaviesti

Sain puhelun klo 6.30. Soitin ambulanssin klo 7.15.

Ihmiset luovat kärsimystä itse itselleen, silloin ollaan ”elokuvassa” jota näytellään ja ohjataan itse. Ego toimii pääosassa kahmien kaikki ”Oskarit” itselleen.

Minä pidän itsenmurhaviesteistä, itsemurhaviestit kertovat egon olevan niskanpäällä. Silloin, kun syvin itsesi on herännyt et ajattele itsemurhaa. Sinä olet itsesi jo kuvainnollisesti tappanut. Egon rakenteet, ne aiheuttavat tässä elämässä draamaa. Elämäntilanne, joka kulkee ajassa, määrittelee sen ketä me olemme. Itse elämä on taustalla, jota ei tunnisteta elämäksi. Elämäntilanne, monesti juuri se saa ihmiset käyttäytymään typerästi. Kuitenkin, ego on se joka tätä tarinaa ohjaa.

Sain puhelun nuorelta mieheltä, jolla on vakava-asteinen peliriippuvuus. Kiitos RAY:n ja Veikkauksen, tiedättekö lainkaan miten paljon annatte pelimerkkejä peliriippuvaiselle egolle. Samaan aikaan, kuten Alkokin, markkinoitte ja valistatte. Höh, kaksinaismoralismia. No, tämä ei ole kenenkään syy, sillä egoistinen maailma toimii juuri näin. Markkinoidaan ja valistetaan.

Nuorimies on ollut peliriippuvainen viidettä vuotta. Hän on pelannut RAY:n kassaan tänä aikana 50.000 euroa. Kohtuullisen paljon rahaa, mutta mitäs sitä suremaan. Mikä on niin on, ei menneitä pelimerkkejä saa takaisin. Nyt nuorimies odotti palkkaansa, joka tänään maksetaan. Palkka tuli tilille klo 1.00 ja hän oli jo pankkiautomaatilla nostaen 750 euroa. Soittaessaan minulle hän kertoi viidessä tunnissa pelanneensa koko palkkansa ja sanoi soittavansa jäähyväispuhelun. Eipä tuossa tunnetilassa olevalle syvimmän elämän tarkoituksen kertominen oikein mene perille, varsinkin kun henkilö on syönyt koko lääkearsenaalinsa. Tuossa tilanteessa egot hoitaa toinen toisiaan, valon saapuminen saa odottaa, joten soitin ambulanssin paikalle. Minultahan pyydettiin apua, ja jos minulta pyydetään apua oletan että minulta halutaan jotain muuta kuin huomiota. Huomio on nyt annettu, seuraavaksi pureudutaan itse elämään. Sitten kun on sen hetki.

1 kommentti:

  1. Jep. Pysäytettävä on, sillä itsemurhalla uhkailussa ei ole mitään kiehtovaa - opetus on, että jotain pitää muuttaa...

    VastaaPoista