Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

maanantai 24. toukokuuta 2010

Hyvä vesi, parempi mieli

Vesi on hyvää, sitähän mekin olemme suurimmaksi osaksi. Olemme hyvää, olemme vettä.

Vettä tulisi juoda enemmän kuin suositukset sanelevat, sillä suositukset ovat vain suosituksia. Monet juovat suositusten vastaisesti kahvia ja alkoholia, ei suositukset kuitenkaan ole kuin suosituksia. Jokainen tietää määrän, kun kuulostelee omaa kehoansa ja mittaa vireystilaansa. Veden lisäksi pitää ihmisen saada suolaa, jotta vesi sitoutuu elimistöön eikä elimistöstä virtaa tärkeitä aineita pois. Keltaisen eri sävyt kertovat, oletko kuiva vai onko nesteytys kunnossa. Tumma on komiaa, mutta tässä tapauksessa kannattaa tähdätä vaaleaan.

Diureetit, kuten kahvi poistaa elimistöstä vettä. Kahvi on hyvää, sen diureettinen vaikutus pitää kuitenkin ymmärtää. Vettä olisi hyvä juoda kahvin juonnin yhteydessä, sillä se kumuloi kahvin diureettista vaikutusta. 'Vanhat mummot' lisäsivät kahviin entisaikaan suolaa, ei mikään hölmömpi neuvo sekään. Moni ihmettelee, miksi on jano seuraavana päivänä alkoholin nauttimisesta. Alkoholi vähentää vasopressiini-hormonin eritystä, siksi virtsan väri muuttuu kirkkaaksi kun alat humaltua. Alkoholin nauttimisen yhteydessä on järkevää syödä suolaista, ja juoda riittävästi vettä ennen nukkumaanmenoa. Aamu on tuolloin paljon miellyttävämpi.

Virtaamaton vesi on monesti juomakelvotonta, sellaista ei soisi omassa kehossaan seisovan. Veden pitää virrata, jotta munuaiset ja maksa, nestekierto ja kehossa tapahtuvat muut prosessit toimivat hyvin. Ilman vettä suodattimet ovat tukossa ja vartesi on löysä. Vesi on elämälle, ihmiskukalle tärkeää. ”Vesi on vanhin voitehista”, siis myös sisäisesti. Vettä kannattaa juoda, muistat sen parhaiten kun tarkkailet kehoasi ja mieltäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti