Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

lauantai 28. toukokuuta 2011

Mökillä

Istun löylyssä, nyt. Nautin lämmöstä, ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Nyt on saunomisen hetki, heitän juuri nyt löylyä. Ihanaa olla juuri nyt, saunassa.

Seinässä on kivinen muistutus orjuudesta, josta olen pääsemässä eroon. Osuuspankin lahjoittama kivinen saunamittari, asuntolainan kuitti. 

Kuitti, joka maksoi päälle 250.000 euroa + korot. Kuitti, joka nostaa lämpöä ja saa orjan kuitiksi. Sitä on olla velallinen, sitä ettei voi olla vapaa.

3 kommenttia:

  1. Hyvä oivallus. minulle myös tulee mieleen tosta mittarista, että kivi kuvaa hyvin pankin asennetta velalliseen. eli kylmää, kuin kivi ja mittari kuvaa velallisen orjuus astetta. yleensä se on 60-100 prosenttia eli vapautta on 40-0 astetta, kun ihmisellä on velkaa.

    VastaaPoista
  2. Oivalluksia oivalluksien perään, sitä on tietoinen saunominen. Pankki on löylytyksen mestari, aito suomalainen on kuitenkin saunomiseen tottunut. Löylyä heitetään lisää, velkaa otetaan velan päälle. Sitäkö on suomalainen sisu?

    VastaaPoista
  3. sitä se sisu. periksi ei anneta ja antautuminen elämässä heikkoutta. raivolla elämässä eteenpäin vaikka väärään suuntaan lähettiin elämässä jo varhain...

    VastaaPoista