Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Huoletonna

Ihminen kantaa huolta, huolehtii. Ensinnäkin pitää miettiä, voiko asioihin vaikuttaa? Jos et voi vaikuttaa asioihin, niin miksi olisit huolissasi? Mitä sillä voitat, saat osaksesi vain kärsimystä. Entäpä asiat joihin voit vaikuttaa, silloinkaan ei ole mitään syytä olla huolissaan. Silloin vaikutat niihin, ja se siitä.

Kyky sulkea nykyhetkestä pois menneisyys ja tulevaisuus, se on tehokkaan toiminnan edellytys. Mennyttä ja tulevaa voi käsitellä jos ne ovat nykyhetken kannalta tärkeitä asioita, mutta kun käsittely on suoritettu pitää suunnata tämänhetkiseen, läsnäolevaan hetkeen.

Älä siis huolehdi, sillä huoli on surunuoli.

1 kommentti:

  1. Kiitokset Kari kommentistasi. Tuossa kirjoituksessani viittaan tuohon tulevasta huolehtimiseen, ajatusmyllyyn joka luo jos jonkinlaisia visioita siitä mitä tulevaisuus saattaa tuoda tullessaan. Asian voi käsitellä ja ymmärtää toisinkin, kuten kirjoitit. Suomenkielessä huolehtiminen on monesti juuri tuota tulevan maalailua, huolenpito kenties sitten vastaa tuota tässä hetkessä huolehtimista. Voisiko se mennä näin?

    VastaaPoista