Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

torstai 16. syyskuuta 2010

Mustavalkoinen televisio

Muistatko mustavalkoisen television? Olitko jo silloin syntynyt? Ota väri pois televisiostasi, kun ensi kerralla sitä katsot ja maistele - tunnet nykyisyyden ja menneen eron.

Televisiosta tulee paljon ohjelmia jotka tavoittavat todellisuutta paremmin mustavalkoisena kuin värinä. Vain suorissa lähetyksissä on väriä alleviivaavaa tämänhetkisyyttä, menneet nauhoitukset ovat totuudenmukaisempia mustavalkoisina. Ne ovat eilistä, värittämällä tämä totuus unohtuu. Eletään menneessä hetkessä nykyisyyden unohtuessa ympärille, väritelevisio on menneen värittäjä.  

Aito tämänhetkisyys on television ympärillä ja sinussa, sillä suorin yhteys on aina tässä ja nyt. *_*

Mustavalkoistahttp://www.youtube.com/watch?v=MHVSCribt3U

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen komentti. Mustavalkoista tekniikkaa käytetään elokuvissakin tehosteena, jolloin sisältö huomioidaan eri intensiteetillä, usein mennyttä juuri kuvataan mustavalkoisena. Harvoin käytettynä tuo toimii, niinkuin värikylläisyyskin toimi aikoinaan.

    Tottuminen väreihin televisiossa on tuonut sen osaksi arkipäivän maisemaa. Mustavalkoisuus taasen tekee ohjelmista nykyhetkestä erillisen saarekkeen, ja siten pitää meidät tässä hetkessä. Mustavalkoisuus tuo ikuisuutta lineaariseen aikaan kun mennyt on lihavoitu niin ettei sitä katsellessa unohda sen vertikaalisuutta, ajan ymmärtäminen kaikissa sen väreissä. Sitä mustavalkoisuus on parhaimmillaan. *_*

    VastaaPoista