Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

maanantai 16. elokuuta 2010

Aulius olla Aulis

Vuonna 56 eaa. Filippos oli ehdolla Egypin Kleopatra VII:n sulhaseksi, mutta Rooman Syyrian maaherra Aulius Gabinius esti tämän ja antoi luultavasti teloittaa Filippoksen. Maaherra ei ollut kovinkaan aulis liitolle, joten hän ei tässä suhteessa ollut nimensä mukainen.

Aulis Gerlander toimi loton virallisena valvoja 1990-2005, hän ei kovin auliisti jakanut voittopalloja ainakaan minun lähipiiriini. Joillekin kyllä, joten eiköhän hän parhaansa yrittänyt. Hänelle kun sattui joskus kompastelua tuossa virallisen valvojan tehtävässä, luetteli numeron, jota ei kone kuitenkaan ollut arponut. Taisi sittenkin Gerlanderilla olla mielessään aulius jakaa auliisti numeroille, joita veikkaus ei hyväksynyt. Yritystä auliuteen siis löytyi, kuten nimi velvoittaakin. Sukunimi Gerlander taasen taitaa takoittaa ruotsiksi maan antajaa? Nyt Gerlander mainostaa rekrytointipalvelun radiomainoksessa, antaa töitä niitä haluaville. Paljon tarkkoja osumia, paljon töitä. Silloin voit mennä pankkiin nostamaan lainaa ja ostaa maan ihan itse. Rekrytointipalvelusta löytyy muuten auliksenkin  versio osoitteesta www.aulis.fi.

Kaikkien meidän pitäisi olla auliimpia, mielestäni aulis ihminen on kaunis. Aulius on kaikille hyväksi, kun auliutta ei hyväksikäytetä. Auliudestakin voi silloin kasvaa suvaitsemattomuutta, jota Syyrian maaherra Gabinius edustaa. Aulis ihminen viettää nimipäivää 16. elokuuta, Aulis ilman ässää 16. joulukuuta. Aulius ei käytä kalenteria, vaan on aina aulis. *_*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti