Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Korostaminen

Täällä se on! Tässä se on!! Korostaminen alleviivaamalla, huutomerkein, fontein, värein tai yliviivaamalla.  Korostaminen lihavoimalla. Korostaminen suurentamalla tai kursivoimalla

Korostaminen on keino tehdä itsensä huomioiduksi, silloin kun se ei ole tietoista ja sen tarkoitus on nostaa itseä ylitse muiden. Korostaminen koskee kaikkea mitä teemme tai jätämme tekemättä. Eri merkein; ilmein ja elein, äänenpainoin ja tekemisiemme kautta "kirjoitamme" korostuksia ympärillemme. Mitä ja miten me korostamme itseämme? Mahtava paikka tarkkailijalle, mahtava paikka muutokselle.

Korostaminen, silloin kun sitä teet, huomioi se. Katsele sitä ulkopuolisin silmin, löydät syyn korostamiseen. Onko sen tarkoitus tuoda itseäsi julki vai asiaa jota haluat esittää. Mikä on asia? Onko asian sisältö itsesi korostamista? Mikä on motiivisi? Onko asia korostuksen arvoinen ja jos on, mitkä ovat ne arvot jotka ovat pohjalla? Asiat saavat eri perspektiivin, reflektiivisyyden kautta. Tarkkailija löytyy, kun vaimennat ajattelun ja olet tässä hetkessä. Tarkkailu ei ole ajattelua, joten kysymyksiä ei tarvitse esittää. Tarkkailu on havainnoimista ja se havahduttaa näkemään korostetusti sen mikä et ole.

Tarkkaile mitä teet ja varsinkin miten teet, älä kritisoi äläkä tuomitse sitä mitä löydät. Tarkkaile vain, mitä korostat ja varsinkin miten korostat.

Tarkkailu on mukavaa. *_ *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti