Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

tiistai 4. toukokuuta 2010

Perustunteista kolme ei elä ajattomuudessa

Olet varmaan joskus joutunut syyttämisen kohteeksi. Egosi on tuolloin nimennyt tuon arvosteluksikin kutsutun nimikkeen. Olet tuntenut murheellisuutta, jos olet joutunut syytetyksi ilman aihetta. Olet tuntenut syyttestä kärsimystä, joka on herännyt petetyksi tulemisen tunteesta ja sen emootioista. Olet kenties tärissyt ja tuntenut kehossasi erilaisia sävyjä tästä tunnetilasta. Pulssisi on kohonnut, silmissäsi on mustunut tai olet tuntenut itsesi voimattomaksi. Mielesi itseoikeutettu, ajattelun kautta saavutettu johtopäätös on osoittanut sinussa olevan vihan. Viha kasvaa tämän kaavan kautta, se kuuluu egon rakenteita ylläpitävään kalustoon ja tarkoitettu suojelemaan egoa. Viha ei kuitenkaan elä, jos olet läsnä tässä hetkessä. Tässä hetkessä ei ole mitään vikaa tai vihattavaa.

Olet varmaan joskus masentunut ympäristön käytöksen tai olosuhteiden takia. Elämäntilanne on sinut masentanut ja tämä negaatio on latistanut sinua tai laittanut sinut kapinoimaan tämän hetkistä tilannetta vastaan. Et ole hyväksynyt 'mikä on niin on'. Olet tuntenut itsesi hylätyksi ja olet syyttänyt siitä elämää. Kuinka väärässä oletkaan ollut, koska elämässä ei ole mitään vikaa. Ei elämä sinua masentanut ja hylännyt, oman egosi rakenteet ja mielen itseoikeutettu johtopäätös on saanut sinut surun valtaan. Suru ei kuitenkaan elä, jos olet tässä ja nyt. Tässä hetkessä ei ole mitään vikaa eikä siinä ole mitään suremista.

Olet varmaan joskus pelännyt. Pelkoa on siivittänyt kenties ihan oikea, konkreettiselta tuntuva uhkakuva. Tai sitten olet ahdistunut, mutta et edes tiedä mikä on ahdistuksesi ja pelkosi kohde. Ahdistus on herättänyt sinussa epävarmuutta ja olet tuntenut sen kehossasi kenties levottomuutena tai palana kurkussasi. Pelkäät kuollaksesi, pelkäät menneisyyden aaveita ja tulevaisuuden haamuja. Pelkäät satua, jonka itse itsellesi luot. Pelko ei elä, jos olet tässä hetkessä, nyt. Tässä hetkessä ei ole mitään vikaa tai pelättävää. Olemalla läsnäolon kautta yhteydessä omaan sisimpään itseesi otat asiat vastaan sellaisina kuin ne ovat, ilman pelkoa ja negatiivisia tunteita ja niiden eri muotoja.

Ainoa perustunne, joka elää tämänhetkisyydessä on ilo. Ilo on Rakkautta, jolla ei ole vastakohtaa. Minä olen iloinen kertoessani, että neljästä perustunteesta vain yksi on aito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti