Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 21. toukokuuta 2010

Palapeli

Rakkaus ilmentyy lukemattomin sävyin ja ominaisuuksin, joita ihmiset edustavat. Jokaisella on syvimmässä itsessään jokin rakkauden piirre, jota he säteileilevät ympäristöönsä. Toisilla tuo piirre on enemmän piilossa kuin toisilla, se on suoraan verrannollinen ihmisen tietoisuuden asteeseen. Jokaisella tämä rakkaudellinen pala kuitenkin löytyy. Joskus se löytyy aivan yllättäen vaikkapa jonkun kriisin seurauksena, joskus se on säteillyt ihmisestä koko hänen ikänsä.

Rakkaus koostuu monista asioista, mitä kaikkea siihen sitten sisältyykään. Sellaista listaa on turha kirjoittaa, sillä siitä ei tulisi loppua. Rakkautta ei voi luetteloida, mutta esimerkein sitä voi valottaa. Jollakin ihmisellä on hyvyyttä, joka voi ilmentyä vaikkapa auttavaisuutena. Toinen saattaa olla hyvin empaattinen, toinen sympaattinen. Joku tuo rakkautta tähän maailmaan kuvataiteen avulla, toinen musiikilla. Joku osaa tekniset ratkaisut ja on aulis jakamaan niitä, toinen taasen on järjestyksen taituri. Jollekin on suotu kaunopuheisuuden lahja, toinen osaa murtaa jään. Kaikilla meillä on jokin puoli rakkaudesta, jonka on tarkoitus säteillä tässä maailmassa. Se palanen elämän palapelissä, se rakkauden pala jota edustamme, on tarkoitettu palapeliin. Palanen löytää paikkansa, kun löydät syvimmän itsesti.

Irrallinen palanen odottaa paikkaansa, jokainen palanen löytää sen kun tutustuu kokonaisuuteen. Kokonaiskuvan hahmottaminen on palapelissä tärkeää, ilman sitä on palasen paikan määrittäminen vaikeaa. Siitä huolimatta, ilman kuvaa löytyy joillekin palasille suunta. On kulmapalat, on reunapalat. Jotku palaset säteilevät luonnostaan enemmän kuin toiset. Kuitenkin jokaisella palasella on paikka tässä palapelissä, jota elämäksi kutsutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti