Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

maanantai 9. toukokuuta 2011

Siivet kantaa

Vapaus johonkin, vapaus jostakin. Kaksi määritelmää, jotka teki tutuksi Isaiah Berlin. Onko meillä todellista valtaa olla vapaita muutoin kuin sisäisesti? Ja mitä vapaus on, kun sinulla on valta vapauteen? Ja onko vapautta todellisuudessa valintaan valita vapaus, jos ei edes tiedä todellisia vaihtoehtoja? 

Jos olet unessa, silloin näet unta. Unessa voi lentää vapaana, mutta todellisuudessa tapahtuva lentäminen on paljon antoisampaa. Vapaudentunne on verrattavissa tunteesen, kun lennät - silloin kun "ei mitään" ympäröi Sinut. Silloin olet se joka todellisuudessa olet, itse Elämä.

Sisäisesti vapaa ihminen ei ole sidottu ulkoisen maailman tapahtumiin, sillä suhtautuminen on maailmaan sallivaa. Sallivuudesta kumpuaa luontaista anteeksiantoa, ymmärrystä ja myötätuntoa maailmaa kohtaan. Maailmaan, joka koostuu ykseyden oivaltamisesta. Vapaana voi kulkea, mutta voiko vapaana olla vangittuna?

Ulkoisesti sinulla voi olla kahleet, mutta sisäisesti Sinua ei voi kukaan kahlita - ainoa este vapautumiselle olet Sinä itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti