Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Egon risti

Myönteinen minäkuva, se on joillakin. Kääntöpuolella on kuitenkin pelko omasta mitättömyydestä. Kielteinen minäkuva, se on joillakin. Kääntöpuolella toive olla muita parempi tai paras. 

Aina kun tunnet itsesi paremmaksi tai huonommaksi kuin joku toinen, kyseessä on egosi joka et pohjimmiltasi ole.

2 kommenttia:

  1. Itse pidän egoa ikään kuin lapsena, joka muotoilee lumiukkoa. Hän haluaa lumiukosta tietyn näköisen (minäkuva), ja pettyy mikäli se ei sellainen ole. Hän kiukuttelee, mikäli ei saa lumiukkoonsa juuri haluamaansa porkkanaa nenäksi. Hän koettaa tehdä lumiukosta elämänkokemustensä näköisen, ja laittaa asioita kategorioihin. Nämä kategoriat ovat lumiukon "pallo-osat". Osassa niistä on takin napit, ja osassa ei mitään.

    Kuitenkin kevät tulee ja sulattaa lumiukon, eikä se kestä valoa. Vain todellinen lapsi jää, Muotoilija tai Luoja. Ei niinkään lapsen minäkuva lumiukon tai egon muodossa.

    Okei, tuo ehkä sopii paremmin oikein kiukuttelevalle lapselle, ei niin lapselle yleensä. Ego on kuin kiukutteleva lapsi karkkikaupassa, joka hullaantuu makean määrästä, ja haluaa sitä vain lisää ja lisää. Itkee sitten vanhemmilleen :-D

    VastaaPoista
  2. Kari: *_*

    Joonas: Aurinko lämmittää, lumiukko sulaa - vain todellinen luoja jää. Osuva metafora!

    VastaaPoista