Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 24. syyskuuta 2010

Apteekkarin päiväuni

Montako lääketehdasta on maailmassa? Ovatko ne kaikki moraalisesti ja eettisesti samoilla linjoilla? Saattavat olla, saattaa olla etteivät ole. Kuka tietää, tietääkö kukaan? 

Yhtäkaikki, sinänsä arvoton keho ja mieli ovat niille arvokkaita siinä vaiheessa, kun ne sairastuvat. Ylevät periaatteet ihmiskunnan terveyden ja hyvinvoinnin kasvattamisesta voivat kokea inflaation, jos arvohierakiassa raha on ykkösenä. Mutta mitä sitten, jos se on myös kakkosena nimikkeellä oheistuotteet. Huolestuttavaa, jos kolmantenakin on ykköskriteerinä raha - terveystuotteet ja preventio. Niin, terveys saattaa olla vasta neljäntenä tai kenties viidentenä tässä listassa. Terveys  sanana toki on mukana joka tasolla, sairaus on kuitenkin se mikä tuottaa. Tietenkin, saatan olla väärässä ja saatan olla oikeassa.

Luonnosta löytyy apu lähes jokaiseen vaivaan, mutta eihän meidän muistimme kanna niin kauas. Olemme vieraantuneet luonnosta, siksi luonnottomuutta pidetään luonnollisena. Apteekki on ottanut luonnon roolin, mutta roolitkin loppuvat aikanaan.

Aihetta sivuava blogikirjoitus tästä linkistä: http://muutoksenblogi.blogspot.com/2010/09/eun-mepeille-yrttikiellosta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti