Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 20. elokuuta 2010

Keltainen sulautuu keltaiseen

Joskus on hyvä pysähtyä, joskus pysäytetään. Silloin ei kannata panna vastaan, sillä vastustaminen tuo hankaluuksia elämäntilanteeseen. Pysähtymisen merkitys on näyttää jotain, joskus sen merkitys aukeaa vasta kotvasen kuluttua. Merkkejä pitää osata tulkita oikein, silloin kun niitä ilmaantuu. Pysäyttäminen on yksi merkki, aivan kuin liikenteessäkin on punainen valo. Silloin on suotavaa pysähtyä.

Autostani rikkui vaihdelaatikko. Se siis "päätti", ettei nyt jatketa matkaa. Armollista oli, että vaikka vaihteet oireilivat jo viime matkallani, niin pääsin kotiin asti. En olisi päässyt autolla enää edes viittä metriä pidemmälle, matka oli laskettu tarkkaan. Mistä tämän tiedän? Tarkoitukseni oli ajaa auto korjaamolle, peruutin sen autokatoksesta nykien ja kolisten. Autoni on nyt vaihteeton, mutta ei siitä tullut automaattia.  Tarvitsen apua auton kuljettamiseksi korjaamolle, soitin hinauspalveluun ja vakuutusyhtiölle.

Yllätyin kuullessani, että jos auto haetaan kotipihasta ei autovakuutus korvaa hinausta. Pitää olla matkalla jonnekin, auton pitää rikkua tien päälle, jos haluat korvauksen hinausauton hinauksesta. Nyt on sattunut niin, ettei autoa voi hinata toisella autolla köyden välityksellä koska autosta ei löydy vapaa-vaihdetta. Vaihteet on sekaisin ja olisi edesvastuutonta olla tilaamatta hinausautoa.

No, asia järjestyi niin kuin asioiden on tapana järjestyä. Selvitin asian vakuutusyhtiölle ja he lupasivat korvata hinauksen, huolimatta että auto on kotona. Ymmärsivät, ettei kukaan huvikseen autoaan ajeluta hinausautolla. Tai kuka tietää, kenties joku ajeluttaakin?

Autoni on keltainen, se on huomiota herättävän värinen ilman hinausautossa matkustamistakin. Tilasin hinausauton, joka on myös keltainen. Nyt se kerrankin pääsee huomaamattomasti perille, sulautuen hinausauton keltaiseen. Se ei pääse eteen eikä taakse, vaikka liikkuukin. Se nauttii matkasta paikoillaan. Se on hieman kuin minäkin, pyörät eivät pyöri mutta liikenteessä ollaan. Keltaisen hinurin sylissä. *_ '

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti