Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 4. kesäkuuta 2010

Uudet arkkitehdit

Liiterissä arkkitehti miettii uusia rakennuksia, hänellä on puupalikoita joita kasaa päällekkäin ja rinnakkain. Puupalikoiden järjestys on tarkkaan mietitty, palikat kaatuvat välillä kumoon ja saavat sitä kautta suunnitelmiin hienoisia muutoksia. Rakennukset valmistuvat ja ihaileva katse mittailee aikaansaannoksia.

Nelivuotiaan arkkitehdin käsistä syntyi uusi asumismuoto, jossa on järkeä. Asumismukavuus on huomattavasti parempi kuin nykyisissä kerrostaloissa, olen yllättynyt miten puupalikoista saa aikaan jotain noin innovatiivista. Käyn hakemassa kameran ja tussin, tehdään ikkunat ja ovet, viimeistellään ulkopintaa. Selvästi alkaa hahmottumaan, että kyseessä on omakotitalo, mutta yhden sijasta siinä onkin niitä useita. Omakotikerrostalo on hieno keksintö, keskellä omakotitaloja kulkee hissi. Jokaisessa omakotitalossa on suuret pihateranssialueet, jotka on tehty alimmaisten talojen katolle. Niissä on nurmikot tai puutarhat, mitä kukin arvostaa ja mitä kukin haluaa. Alakerrassa on talokohtainen kauppa, josta saa päivittäiselintarvikkeita. Talon alla on oma pysäköintihalli talon asukkaiden autoille.

Uutta luodessa pitää poiketa kaavasta, ei kenties liikaa, vaan sopivasti. Tämän omakotitalokerrostalo-hankkeen toteuttamisaikataulu on sitten, kun halutaan muutosta. Kenties vuonna 2110, kuka tietää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti