Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

perjantai 28. toukokuuta 2010

Stillus

Millä lävistää haarniska? Entisajan ritarit pitivät huonommassa kädessään stilettiä, haarniskan lävistykseen. Heikon kohdan etsintä, ja tarkkuutta.  Voitto tai kuolema.

Stilisointi, siihen en ole kovasti perehtynyt kirjoituksissani. Stilisointi, se vie aina jotain sponttaaniutta pois. Kielellinen tyyli on vapaa. Vapaus on sitä, että ajatukset eivät kahlitse. Säännöt eivät heiluta stilettiään, vapaus on tietynlaista näkymättömyyttä. Näkymätöntä ei voi lävistää, monesti kilpistämme vapauden nimissä. Se on kuitenkin harhaa, kun kilpistää niin satuttaa vain itseään.

Kun seuraavan kerran vastaasi tulee tilanne tai henkilö, joka loukkaa sinua ja pyrkii pisteliäästi herättämään sinussa olevan pedon. Laske kilpesi ja anna loukkauksen mennä läpi. Tarkkaile sitä ulkopuolisin silmin, se on kilvistä parhain - näkymättömyys.

2 kommenttia:

  1. Varmaan ohjeesi on eittämättä hyvä.
    Mutta sopineekohan se isänmaan puolustamiseen?

    VastaaPoista
  2. Sota on mielentila - valitettavasti. Tiedostamattomuutta ja mielisairautta on maailma täynnä, muutostyö on välttämätöntä tietoisuuden lisäämiseksi. Se lähtee jokaisen omasta itsestä, egon rakenteiden heikentämisestä. "Hyökkäys on paras puolustus", rakkaudellisin keinoin.

    Joskus on kuitenkin myönnyttävä toteamaan, "mikä on niin on". Silloin joko hyväksytään tilanne täysin, muutetaan sitä tai lähdetään tilanteesta pois. Ratkaisun avain on tämänhetkisyydessä, sen läsnäolossa. Kun läsnäolo lisääntyy, tietoisuus lisääntyy määrittäen tulevaisuutemme laadun.

    Yksi voi muuttaa maailmaa, koska yhdestä tulee kaksi, kahdesta neljä jne.. Maailma muuttuu, kun muutos lähtee käyntiin. Rakkauden aseet ovat moninaiset, niillä voi puolustaa...ne eivät satuta ketään, ne havahduttaa.

    VastaaPoista