Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

tiistai 27. huhtikuuta 2010

"Uno" on numero yksi

Tietoisella huumorilla on kolme polkua ja yksi tie. Kirjoitan huumorista, joka tuottaa iloa. Iloa, joka kumpuaa syvimmästä itsestäsi.

Huumorin ensimmäinen polku
kulkee mielen metsikössä, osoittaen matkan varrelta löytyiviä ilon lähteitä. "Ulkoinen tarkkailija" osoittaa, että mieli on huumoria täynnä. Se on ehtymätön ilon lähde. Itsessään sanat ja niiden monimerkityksellisyys saavat elämään syvyyttä ja iloista röhötystä.

Mietitäänpä vaikka sananpartta: "Niin makaa kuin petaa."
Kohdista huomiosi omaan vuoteeseen ja sen vuodevaatteisiin. Sänky saattaa olla petaamaton. Siinä on edellisen yön jäljet, jotka kertovat tarinoita univaiheen ulkoisesta liikehdinnästä tai ennen sitä tapahtuneesta. Tarina voi kyseenalaistaa makaamisen stereotypian. Olenko minä maannut lainkaan kun olen liikkunut noin paljon? Mieleen saattaa putkahtaa monia asioita, riippuen havainnoistasi. Saattaa olla, että sinulla on univaikeuksia. Johtopäätöksenä tuolloin olisi, sinänsä looginen ja paikkansa pitävä toteamus: "Väkisin makaaminen on rikos."

Johtopäätöksenä voi olla hyvin nukutun yön jälkeen, että jos en nyt petaa lainkaan nukun edellisen yön jäljissä - "niin makaa kuin petaa".

"Petaaminen" on valmistautumista johonkin, tässä tapauksessa makaamiseen. Miten sinä petaat, vai petaatko lainkaan? Kaikki kuitenkin makaa.

Huumorin toinen polku kulkee kehon rytmissä, se soittaa kehoa. Keho soittaa myös soitinta, tanssii, juoksee, hyppii, kompastelee, ontuu, huojuu, kaatuu, nojaa, tapoja on satoja, ilmeitä ja eleitä unohtamatta. "Uunoilu" on kaikille terveellistä, sillä huumori on iloa. Ja kun antaa, niin saa kaksinverroin takaisin.

Huumorin tuottaman ilon sammuttaa alituinen arvostelu ja tuomitseminen, joka kohdistuu itseen ja muihin. "Ulkoinen tarkkailija", oma sisin itsesi ei sitä tee, se havainnoi - tuo ilon esiin.

Huumorin kolmas polku kulkee persoonasi kautta. Persoonallisuus ilman ulkoista, keinotekoista identiteettiä. Ilman egon rakenteita persoona säteilee läsnäoloa tähän hetkeen, olemisen iloa kaikkien vuorovaikutuksessa olevien iloksi. 'Minän' ollessa persoonan/kehon/mielen työkauluina, säteilet olemisen iloa. Eikö ole naurettavaa?

Tiedostavalla huumorilla on yksi tie
, ja se muodostuu läsnäolevan tämänhetkisyyden voiman kautta. Se tuo iloa ja Rakkautta tähän maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti