Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

maanantai 28. helmikuuta 2011

Franciscuksen rukous

Herra, tee minusta rauhasi välikappale, 
niin että sinne, missä on vihaa, toisin rakkautta,
missä loukkauksia, toisin anteeksiantamusta,
missä epäilyksiä, toisin uskoa, 
missä epätoivoa, toisin toivoa, 
missä pimeyttä, toisin valoa,
missä surua, toisin iloa.
Oi Herra, suo että en niinkään etsisi
lohdutusta kuin saada itse lohduttaa,
ymmärtämystä kuin saada itse ymmärtää,
rakkautta kuin saada itse rakastaa.
Sillä se joka antaa, sille annetaan,
joka armahtaa, se armahdetaan, 
ja joka kuolee, syntyy iankaikkiseen elämään.
           FRANCISCUS ASSISILAINEN (1182-1226)

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Ninnannunna

Munamies, pieni muna ja suuri sielu. Riku Niemisen seuraava vuosi menee tämän tittelin haltijana, Suomen virallinen sketsihahmo. Aku Hirviniemen suoritus oli myös loistava, mutta pienuus voitti tällä kertaa.

Munamiehen roolissa tekee itsensä pieneksi niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, se saattaa käydä jalkojen päälle ja harvalla olisi roolisuorituksen vetämiseen tarvittavasti "munaa". Harva pystyisi vetämään tuon roolin jo pelkästään sen fyysisen rasittavuuden takia, egolle tuo on myös kova paikka. 

Toivottavasti keikoilla Rikulle ei tule vatsaoireita, sillä munamiehen rooliasento on haasteellinen. Yhtä kaikki, hahmo on loistava. Siinä ei arvostella ja tuomita muita, Riku on laittanut itsensä peliin, kuoren alla on tietoisuutta. Onnea! *_*

http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/televisio.shtml/1255357/riku-nieminen-nain-syntyi-putouksen-supersuositt 

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.
- Mahatma Gandhi

Maisema takapihalle

Alkaa lauhtumaan, lunta leijailee tuonne ikkunasta avautuvaan takapihan metsämaisemaan. Lumi on puhdasta ja valkoista, vailla mitään saastetomua. Maaseudun etu, puhdas ja koskematon lumi. Se on aivan kuin sielunmaisema, jos sielulle voisi maiseman värittää. Se olisi kenties juurikin; valkoinen, puhdas ja koskematon. Kaiken peittävä vaippa, jonka sisin on kosmoksessa.

torstai 17. helmikuuta 2011

Läsnäolosi hiljaisuudesta nousee kauneus

Läsnäolo on välttämätöntä, jotta voit kokea luonnon kauneuden, ylevyyden ja pyhyyden. Oletko koskaan katsonut taivaan huikeuteen selkeänä yönä, täydellisen hiljaisuuden ja käsittämättömän avaruuden mykistämänä? Oletko kuunnellut, todella kuunnellut puron solinaa metsässä? Tai mustarastaan laulua hiljaisen kesäillan hämärässä? Mielen on oltava hiljaa, jotta voit huomata sellaisia asioita. Sinun täytyy luopua ongelmataakastasi, menneisyydestä ja tulevaisuudesta kuten myös kaikesta tiedostasi. Muuten näet mutta et näe, kuulet mutta et kuule. Täydellinen läsnäolo on välttämätöntä.

Kauneuden ulkonaisten muotojen tuolla puolen on jotain enemmän. On jotakin, jolle ei voi antaa nimeä, jotakin sanoin kuvaamatonta. On jokin syvä, pyhä sisin ydin. Missä ja milloin tahansa näemme kauneutta, siellä tämä sisin ydin säteilee jollain tavoin aineen läpi. Se paljastaa itsensä sinulle vain silloin, kun olet läsnä. Voisivatko tämä nimetön ydin ja sinun läsnä oleva henkesi olla yksi ja sama? Olisiko se olemassa ilman sinun läsnäoloasi? Paneudu siihen perusteellisesti, ota siitä itse selvää. (Eckhart Tolle, Läsnäolon voima, 105.)

tiistai 15. helmikuuta 2011

Ajattelu ja tietoisuus

"Ajattelu ja tietoisuus eivät ole yksi ja sama asia. Ajattelu on vain tietoisuuden vähäinen juonne. Ajattelua ei voi olla ilman tietoisuutta, mutta tietoisuus ei tarvitse ajattelua." (Eckhart Tolle, Läsnäolon voima, 36).

torstai 10. helmikuuta 2011

Kaiken

Kaiken haluan itselleni antaa. Kaiken haluan Sinulle antaa. Kaiken ja paljon enemmän. Kaiken, kaikkeuden tähden. Minä haluan vain läsnäoloa, en muuta. Siinä on kaikki.

Köyhän miehen lakkahilloa

Nykyisin tulee televisiosta paljon ns. ruokaohjelmia. Oletko innostunut niistä? Toinen toistaa upeampia ruoka-annoksia valmistetaan ja niitä sitten arvostellaan. Oletko innostunut kokkaamaan hyvän aterian, joka on saanut hyvän arvostelun? Sinulle voi muodostua selkeä uskomus siitä, että ateria on hyvä. Uskomus on kuitenkin uskomus, se ei ole aitoa tietoa johon voisit uskoa. Usko perustuu tietoon, ehdottomaan tietoon siitä miten asia on. Uskomus on toisen ihmisen vakuutteluun perustuvaa, et voi olla siitä varma ennen kuin olet itse maistanut aterian. Tarvitset kokemusperäisen makuelämyksen, sillä sen kautta uskomus muuttuu tiedoksi.

Ajankohta on väärä, mutta tämä hetki on aina sama. Siksi tarjoilen ruokalistalle hilloreseptin, joka sai minut uskomaan että ilman lakkojakin saa aikaan lakan maun ja rakenteen. Talvi on kääntymässä kevääksi, kevät kesäksi ja ajankohta tämänkin reseptin kokemusperäiseen testaukseen lähestyy. 

Köyhän miehen lakkahillo

1,5 kg porkkanoita
3 litraa punaisia karviaisia
1,5 kg hillosokeria
vettä

Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi, keitä noin tunnin ajan. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia. Tölkitä ja laita kylmään. Tee uskomuksesta kokemuksen kautta tietoa, käytä aistiankkureita. Aistit antavat sinulle henkilökohtaisen kokemuksen, uskomus jalostuu tiedoksi. Aidossa tiedossa ei ole epäilystä, tähän perustuu myös lakkahillo ilman lakkoja.


Mieti paljonko ihmisillä on uskomuksia? Kannattaako asioita jotka perustuvat uskomukseen puolustaa? Listaa uskomuksiasi, on paljon reseptejä joita meidän pitäisi kokeilla. *_*

maanantai 7. helmikuuta 2011

Mietiskely

Opi olemaan hiljaa.
Anna mielesi
olla vaiti, vain
kuunnella ja ottaa vastaan.
(Pythagoras, 580-500 ekr.)

Kreikkalainen filosofi ja matemaatikko Pythagoaras oli erityisen kiinnostunut matematiikan tutkimisesta suhteessa painoihin ja mittoihin sekä musiikin teoriaan.

Kaikki ihmisen kärsimykset johtuvat siitä, ettei hän kykene istumaan huoneessa hiljaa yksikseen.
(Blaise Pascal (1623-1662)

Blaise Pascal oli ranskalainen filosofi, tiedemies, matemaatikko ja kirjailija, jonka tutkimukset koskivat hydrauliikkaa ja puhdasta geometriaa.

Miten mielen saa olemaan hiljaa? Käytä paradoksin voimaa, sano itsellesi että mieti! Tai keskity seuraamaan sisään- ja uloshengitystäsi. Olemme aikas "velikultia", kun unohdamme tietoisesti hengittävämme ja vain hengityksen kautta saavutamme elämän jota muotomaailmassa edustamme. Jokainen hengenveto on merkityksellinen, kuinka voimmekaan unohtaa sen? Ota tavaksi pari kertaa päivässä pysähtyä seuraamaan hengitystäsi, sillä se aukaisee tien hiljaisuuteen ja vie sinut rauhaan. Vastaanota tieto, joka poistaa kärsimyksen.*_*

perjantai 4. helmikuuta 2011

Ihmeiden oppikurssista

Ihmeiden oppikurssi on mielen muutoksen kurssi. Kurssin mukaan mieli on meidän todellisuuteen, äärettömään henkeen liittyvä ominaisuus. Uskoessaan olevansa erillinen ihminen luulee omaavansa erillisen mielen, johon hän on koonnut kokemastaan uskomuksia ja luuloja. Ne muodostavat kurssin mukaan yksilön ajattelumallin eli egon. Ajattelumallin muodostamat uskomukset tulisi oikaista ja tehdä tekemättömäksi. Kurssin mukaan oikaisu tapahtuu ihmisen kokemien ihmeiden tuloksena ja tekemättömäksi tekeminen anteeksiannon kautta. Prosessin tuloksena ihmisen oma ajattelumalli eli ego vähenee häviten lopuksi kokonaan. Tällöin ihminen kokee ykseyttä kaiken kanssa eli palaa ykseyteen, alkulähteeseensä, "kotiin". Hän ymmärtää ja kokee olevansa ääretön henki, joka käyttää itsensä ilmentämiseen kehoa, mutta ei ole erillinen keho. (http://www.kolumbus.fi/lea.tikkala/IOK.htm).

http://www.kolumbus.fi/lea.tikkala/IOK.htm


keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Intiaanipäällikkö puhuu

Vuonna 1855 valkoinen mies ilmoitti kirjeessään haluavansa ostaa itselleen intiaanien sukupolvien ajan asuttaman maan. Duwamish-heimon päällikkö vastasi Suurelle Valkoiselle Päällikölle. Puheesta pieni katkelma:

"Tämän me tiedämme. Maa ei kuulu ihmiselle, vaan ihminen maalle.
Tämän me tiedämme. Kaikki luontokappaleet ovat yhtä kuin veri, joka liittää suvun yhteen.
Kaikki luodut ovat yhtä.

Mitä tapahtuu maalle, tapahtuu maan pojille.
Ei ihminen kutonut elämän kudosta, hän on vain sen säie.
Mitä hän kudokselle tekee, sen hän tekee itselleen.

Erään asian me tiedämme.
Meidän Jumalamme on sama Jumala.
Tämä maa on hänelle kallis.
Valkoinenkaan mies ei voi välttää yhteistä kohtaloamme."

Hienoja sanoja Intiaanipäälliköltä,  Teksasin valtionarkiston pölyisistä mapeista, kopioituna 80-luvun äidinkielen kirjan sivuilta.