Mikä on niin on

Mikä on niin on
Minä olen, kun Sinä olet

tiistai 28. joulukuuta 2010

Television hinta

Televisio on ykkösaktiviteetteja maailmassa, vaikka se onkin ykköspassiviteetteja. Sanotaan, että siinä mieli lepää. Olisikin niin, mutta tosiasiassa sinun mielesi toimii toisten ajatusrakennelmien toistajana. Mainonta poraa reikiä mieleesi, ruokkii nälkäistä egoa. Aina uutta haluamista, aina uusia tarpeita. 

Kuvitelkaa, että amerikkalainen 60-vuotias henkilö on katsellut televisiota keskimäärin 15-vuotta eliniästään. Tilanne on samantapainen monessa muussakin maassa. Miten aikansa käyttää, se riippuu meistä. Katsomalla salattuja elämiä vai elämällä todella?

Tribaalinen paradoksi

Minulla on monta kotia. Tunnen olevani kotonani siellä ja täällä, vieraissa ja tutuissa. Tribaalinen paradoksi on, kun on kotona koko ajan. Olen kuin etana, jolla on koti mukanaan.

Herääminen

Mitä on herääminen minä-tietoisuuteen? Herääminen on tietoisuuden muutos, jossa ajattelu ja tietoisuus eroavat toisistaan. Mieli irtautuu egosta, jolloin se saa alkuperäisen roolinsa toimia tietoisuuden työkaluna. Loistava työkalu, hyvä renki mutta huono isäntä. *_*

Einstein sanoi: "Haluan tietää Jumalan mielen. Loput ovat yksityiskohtia." Niin, mikä onkaan Jumalan mieli? Tietoisuus. Mitä tarkoittaa tietää Jumalan mieli? Olla hereillä. Mitä ovat yksityiskohdat? Sinun ulkoinen tarkoitus ja se mitä tahansa tapahtuu ulkoisesti - ne ovat vain yksityiskohtia. (Echart Tolle, A New Earth, s.261)  

Muoto ja sisältö

Sisällön voi aina vaihtaa, egoistinen muotorakenne hyväksyy tämän ja saa siitä ravintoa. Muoto on juurikin se ongelma, joka aiheuttaa ihmiselämässä kärsimystä. 

Ei ole merkitystä mitä sinulla on ja mitä tunnet omistavasi, vaan minkä kautta tämä omistaminen suodattuu.  Tekeekö omistaminen sinusta sen, joka luulet olevasi? Kyllä, niin kauan kuin omistaminen on egoistisen muotorakenteen kautta tapahtuvaa. Muoto on niin kauan, kun sinussa on egoistinen itse. 

Silloin kun sisältö muuttuu ulkoisten mittareiden mukaan vaikkapa henkisiksi arvoiksi - kenties luopuessasi kaikesta materiasta, saattaa henkiset arvot ottaa sisällön joka vahvistaa egosi muotorakennetta. Näin munkista ja nunnastakin voi tulla vahvempia egoja, mitä he olivat ennen luostariin siirtymistä. 

Sisällön vaihtaminen ei siis vie sinua eteenpäin matkalla syvimpään itseesi. Tarkkaile itseäsi, sillä kaikki tietoiset teot joissa "tarkkailija" on mukana helpottavat tietä kohti luopumista egoistisesta itsestäsi. Kyse on siis tiedostamisesta, ulkoisesta tarkkailusta oman itsen suhteen. Tarkkailusta ilman tuomitsemista, arvostelua - täydellisen hyväksynnän tiestä, jonka kautta hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet. Tämä on tie, joka heikentää muotoa ja joka on ikään kuin sisällön astiana. 

Muodon vastakohta on muodottomuus, rajattomuus. Jos astiassa on rajattomuuden ääret, sisältö pysyy vain sisältönä olematta enempää kuin 'ei mitään'. Ja sehän on paljon, sillä kaikki luovuus ja tuoreus kumpuaa rajattomuuden astiasta, astiasta joka juurikin on 'ei mitään'. Et menetä mitään, vaikka menettäisit kaiken, sillä sinulla on jo kaikki mitä voit saada. Elämäntilanne onkin harha, jolloin Elämä itse astuu estradille valaisten olemuksellaan Rakkauden tien. Tien, joka on Elämäsi tarkoitus.  

Aiemmin blogeissani olen kirjoittanut omistamisesta ja omistautumisesta, niiden erosta. Omistautuminen on rajattomuutta ilman muotoa, astiaa. Omistautuminen itse elämälle vaati tämänhetkisyyttä, jossa läsnäolon voima vaikuttaa. Se ei vaadi astiaa, se vaatii vain läsnäoloa - ei muuta.

A New Earth ja Uusi Maa

http://en.wikipedia.org/wiki/A_New_Earth

http://www.ultra-lehti.com/kirjat/arv-uusimaa.html

Sinfonia

Elämän rytmi hakkaa taustalla, rytmikkäästi saaden jalkani rummuttamaan. Elämä, sen rytmisyys. Se esiintyy kaikkialla, kaikessa ja kaiken taustalla. Tosin, nyt soi radio ja on luontaista nauttia musiikista jalan liittyessä orkesteriin.

Taustalla, sinussa ja minussa. Elämä soittaa elämän perusrytmiä, sydän lyö rumpuaan ja hengitys huokaa. Hengityksen kautta ilmaistaan syvää jumalallista todistusta täällä olostamme. Hengityksessä on kaksi, silloin kun se on tietoista, sinä ja sielusi. Ja sitä ohjaa tietoisuus, tietoisuuden älykäs "systeemi". Äly ohjaa kehomme toimintoja, jotka ovat niin monimuotoisia ja monimutkaisia ettei niitä voi eikä tarvitse ymmärtää ajattelun kautta. Mielen ollessa hiljaa saattaa olla mahdollista ymmärtää oivalluksen kautta, että niitä ei tarvitsekaan ymmärtää. Tärkeintä on olla, silloin olet kun 'minä on'.

Olemme ihmeitä, joita varten on annettu maailma jossa elämme. Olemme täällä toteuttamassa sitä tehtäväämme joka aukeaa kun tunnistat syvimmän itsesi. Olemme täällä Rakkauden tähden, sillä sinäkin olet tähti. Tähti, jonka tarkoitus on luoda valoa ympärilleen. Aurinko, joka säteilee päivin, tähti joka tuikkii öisin. Olet osa tätä kokonaisuutta, sillä niin tärkeä olet. Olet itse elämä, ihmettä täynnä. Rytmiä alusta loppuun, jolloin kaikki jälleen alkaa. Maailmankaikkeuden musiikki jatkaa soitantaansa, aina ja ikuisesti - tässä hetkessä.

lauantai 25. joulukuuta 2010

Syntymäpäiväsankari

Syntymäpäivänään syntymäpäiväsankari istuu isänsä oikealla puolella, katselee ja tarkkailee maailman menoa. Mitä onkaan muuttunut siitä ajankohdasta, jolloin tähti syttyi taivaalle ja kapinallinen aloitti matkansa. Laittoi pyhätön kaupustelijat ja rahanvaihtajat järjestykseen, käveli vetten päällä ja antoi sokeille heidän näkönsä takaisin. Laittoi mykät puhumaan ja kuurot kuulemaan, viikunapuun kuivumaan juuriansa myöden ja kaiken lopuksi heräsi kuolleista kolmantena päivänä. Ja sitten tämä kapinnallinen on luvannut tehdä comebackin, onko hän jo matkalla vai vasta tekemässä matkasuunnitelmaa?
 
Hyvää Joulua kaikille!

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Haalenneet värit

Katselin valokuva-albumeita 70-luvulta. Värivalokuvat olivat haalenneet, mustavalkoiset kuvat kestävät ajanrattaassa paljon paremmin. Toisaalta tuo haaleminen kirkastaa ajan luonnetta, menneet ovat menneitä.
Ulkoinen, valokuvakin joutuu sen todentamaan omalla haalistumisellaan. Eilinen on haaleaa, aina verrattuna tähän ikuiseen hetkeen. Muistikuvat, valokuvat, kuvat yleensäkkin ovat kuvia vaan.

Muistatko uutisen?

Aamulehti uutisoi 6.3.2002 seuraavan uutisen:

"Kaksoisveljekset kuolivat samana päivänä eri liikenneturmissa Pattijoella ja Raahessa tiistaina. Turmat sattuivat muutaman tunnin välein.

Veljekset olivat turmien sattuessa liikkeellä polkupyörällä ja molemmat jäivät rekan töytäisemäksi. Turmapaikat sijaitsevat noin kilometrin etäisyydellä toisistaan.

Veljekset olivat syntyneet vuonna 1931. Toinen asui Pattijoella ja toinen Raahessa."

Outoja yhteensattumia, tästä uutisesta poliisi kommentoi sen olleen onneton sattuma. Onnellisiakin sattumia tapahtuu, niitä vain ei yleisesti uutisoida.

Pohdintaa:
Pitäisi olla ihan uusi uutisfoorumi, joka tiedottaisi vain hyviä uutisia ja onnellisia sattumia. Minä ainakin lukisin mielelläni sellaista lehteä, katsoisin sellaista tv-kanavaa ja kuuntelisin sellaista radioasemaa. Nykyisellään radio voittaa television, ja niin kuin Juicekin aikoinaan laulaa: "Ilomantsi, voittaa television, Ilomantsi se paratiisi on."

lauantai 18. joulukuuta 2010

Aivot ja hermot

Aivot ovat ajatuksen väline ja henkisten kykyjen tyyssija; ne ovat epäilemättä tärkein ja jaloin, mutta toisaalta myös arin elin ruumiissamme...

Ne kiihotukset, joilla aivot johtavat ruumiin toimintaa, kulkevat aivoista hermoja myöten. Nämä ovat valkeita säikeitä, jotka lähtevät keskushermostosta ja haarautuvat kaikkialle ruumiiseen. Kaksi vahvaa hermosäettä kulkee aivoista silmiin, kaksi korviin ja nenään...

Muuan aivojen ja selkärangan pääaineksista on lesitiini, omituinen, kemialliselta kookomukseltaan varsin monimutkainen aine, jonka muodostavat pääasiassa glygofosfaatit. Näitä glygofosfaatteja on jo pienissä, vain mikroskoopilla nähtävissä sukupuolisoluissa. Niitä on myös kananmunassa sekä kaikissa ihmisruumiin jaloimmissa elimissä, etupäässä aivoissa. Nämä juuri tekevät ihmisen siksi, mitä hän on, - luomakunnan kruunuksi. (Rovasti Heumannin lääkeopus, 8. suomalainen painos vuodelta 1929).

Niin, ennen lääketiedekin oli erilaista. Rovasti mietti asioita paljon syvemmältä, ihmisyyttä arvostaen ja mielenkiinnolla koskien hoidettavaa kohdetta - ihmistä.

http://www.valioravinto.fi/Tuote.aspx?id=119

Muista myös munat.  '_*

Arkipäivän hirmuvaltaa Ranskassa

Kuvaus Ranskan Suuren vallankumouksen johtajan, Maximilien François Marie Isidore de Robespierren, teloituksesta:

"Minua hämmästytti se, että aina kun pää putosi koriin, kansa ei huutanut muuta kuin 'hinnankorotukset alas'. Se johtui väestön kärsimästä puutteesta sovellettaessa tiukasti lakia, joka määräsi tietyn hinnan kaikille tavaroille ja jonka aikaansaamisesta syytettiin Robespierreä (6.5.1758-28.7.1794)."(Lainaus silminnäkijä Arhibald Hamilton Rowan kuvaillessa Robespierren kohtaloa).

Nykyisin teloitukset suorittaa media, mikään ei ole muuttunut. Mitä siis onkaan muuttunut? Miten ihminen on kehittynyt näiden kahdensadan vuoden aikana? Onko sivistyneempää teloittaa siten, että jää henkiin?

Joukkopsykoosit

"Niin käy etenkin, jos aika sattuu olemaan uskonnollisen tahi poliittisen kiihotuksen kyllästämä. Kuta alhaisemmalla sisistystasolla joukko on, sitä alttiimpi se on suggestiolle. Kuuluessaan joukkoon ihminen kadottaa yksilöllisen näkemyksensä ja arvostelukykynsä. Näin saattaa myös oikeudenmukainen ja siveellinen luonne joukkosuggestionin sokaisemana joutua mitä raaimpiin rikoksiin osalliseksi."(Kotilieden Lääkärikirja, 5. painos, 1937,Werner Söderström osakeyhtiö). 

Kuvaus nykyhetkestä?

Mieto, aromaattinen

"Mieto piparminttu-aromi tekee NIVEA-hammastahnan virkistäväksi. Sen vaikutus on pysyvä, koska sen hienon hienot osaset puhdistavat hampaat kaikista ruuantähteistä. NIVEA-hammastahna elvyttää ja vahvistaa ikeniä. Terveet, loistavan valkoiset hampaat saa käyttämällä hampaitten hoitoon säännöllisesti NIVEA-hammastahnaa, jolla on seuraavat edut; tehokas, poistaa hammaskiven, vahvistaa ikeniä, on hienon hieno, mieto ja aromaattinen." (Suomen Kuvalehti, pääsiäisenä 1942, hammastahnamainos).

Nivea hammasrasva olisi nykyisinkin varmaan ystävällisempi hampaille ja niiden kiilteelle kuin nykyiset hankausaineet. Mistähän tuota hammasrasvaa nykyään saisi? Kävisikö Erioil? ' _*

perjantai 17. joulukuuta 2010

Woe Parkano

Muistan, kun 80-luvulla olin Parkanon kaduilla perjantai-iltana. Siellä oli elämää, nyt siellä hiippailee kuolema. Nuoria oli tuolloin isoja laumoja pääkadun molemmin puolin, ravintoloita toimi äkkiseltään laskien ainakin viisi. Nyt tätä ravintolakulttuurin virkaa hoitaa yksi tarjoilija ja yksi ravintola. Ravintolassa ei ole tarvetta kysyä papereita keneltäkään, sillä nuorinkin oli lähellä viittäkymppiä.

Woe! Onko todella niin, että nuoret ovat vain tietokoneella niin kuin minäkin nyt. Suomi on menossa ja mennyt todella metsään (vaikka metsätkin on vain mielikuvia monelle), olut tuoppi maksaa 4,80€! Eihän kukaan nuori pysty enään edes juomaan tuolla hinnalla, ja vanhukset hävetkää! - te istutte ja juotte tuohon hintaan, kun voisitte näyttää esimerkkiä jollain toisella tavoin jälkipolville.

Tilanne on aivan sama muissakin pikku-kaupungeissa, kiitos aikakautemme. Ulkoinen todellisuus on vaihdettu kotona olemiseen, koska mitä ulkopuolella oleva maailma enää tarjoaa nuorillemme. Kännisiä 70-vuotiaita, on maailman kirjat sekaisin...

Diagnoosi tarkentuu


Dr. Fingerpori

Suomi myynnissä

Veneen kokka kohti punaista saarimökkiä, jonka omistaa venäläinen pariskunta. Saimaalla, Suomen suurimmalla järvellä on paljon ulkomaalaisomistuksia. Sen tietää Andreas ja Tatjana, naapuristakin kuuluu venäjän kieltä. Hienoa sotaa, ilman aseita...tai ei ihan ilman, rahalla saa. Suomi on myynnissä, tiesittekö jo sen? Pian ei tarvita enää rajoja, sillä rajatonta on Suomen myyntipolitiikka. Suomalaiset ovat valmiita myymään itsenäisyytensä, vai ovatko? Kuka meidän asioita oikein päättää? Oletko se sinä, vai onko se joku muu? Kenties Putin?

Tulipalot eivät vähentyneet

Huhtikuun alussa tuli voimaan laki, että savukkeisiin Suomessa kääritään itsestäänsammuvat savukepaperit. Muutos ei valitettavasti tuottanut toivottua tulosta. Palokuolemat ovat päinvastoin lisääntyneet, vaikka ennuste oli että ne olisivat vähentyneet kymmennellä suhteessa vuoden takaiseen tilanteeseen.

Tulevaa ei voi tietää, sillä emme ole ennustajia. Päätöstä ei oltu valmisteltu läsnäolon voimalla, sillä tulos on näin huono. Ihmiset ovat juoneet ja tupakoineet entistä varomattomammin, koska nyt on ollut käytössä "turva"-savukkeet. Näin tupakointikin tappaa, sitä ei vain lue tupakka-askin kyljessä...

Luotettavaa tietoa?

Muista aina liikenteessä

Nainen herää painajaiseen, jossa hän näkee suuren auton valot. Hänen autoaan kohti on luisumassa rekka, onneksi hän herää ennen yhteentörmäystä. Rattiin ei saa nukahtaa!

Vanha nainen

Vanha nainen istuu keittiössä, puuhellassa räiskyy puut. Ne ovat kuitenkin viimeisiä puita, voi kun joku tulisi täydentämään puuvarastojani. Vesiämpäritkin ovat pian kaikki tyhjiä, kyllä minä itse hakisin jos polveni olisivat kunnossa.

Poika oli käymässä. Vanha nainen ei halunnut näyttää huonoa kuntoaan, hän ei halua muuttaa pojan luokse. Hän haluaa pärjätä ilman, että poika tajuaa hänen huonoa tilaansa. Pojan kysyessä vesitilanteesta hän ojentaa vain kaksi ämpäriä, jotta antaisi kuvan vain pienestä avuntarpeesta. Puitakin poika toisi, mutta äiti ei myönnä että nekin ovat pian lopussa.

Tytär tulee käymään. Vanha nainen avaa kaapin, jossa on kymmenen tyhjää ämpäriä. Tytär ihmettelee, miksi veli ei ole kantanut vettä. Soittaa veljelleen, veli sanoo täyttäneensä tyhjät ämpärit. Puitakin tytär kantaa, jotta äiti ei palellu kuoliaaksi - onhan luvattu vuosituhannen kylmin talvi. Tytär asuu kerrostalossa, sinne vanha nainen ei joudu lähtemään. Onneksi toinen lapsista asuu kerrostalossa, jotta hän voi pyytää tältä apua. Onneksi hän auttaa, jotta hän pärjäisi talossaan jossa on asunut jo 67 vuotta 87 vuotisesta elämästään. Ilman mitään mukavuuksia, mutta jossa oleminen maistuu olemiselta.

Muistakaa vanhuksianne, sillä siitäkin mitataan teidän hyvyytenne. Ihmisen pitää olla hyvä, se riittää kun tekee parhaansa ollakseen hyvä. Ja antakaa vanhuksille heidän joka päiväinen leipänsä, niin kuin hekin ovat antaneet huolenpitonsa teille teidän ollessanne avuntarpeessa. Yhteiskunnan tehtävä ei ole ottaa meiltä pois mahdollisuutta auttaa vanhuksiamme. Ei ole oikein osoittaa heidän paikkansa olevan vanhainkodissa, se on välinpitämättömyyttä ja egoistista mukavuudenhalua. Antakaa vanhuksenne elää, elää omassa kodissaan  niin pitkään kuin mahdollista. Sillä se on Rakkautta.

Woe woe

Kuuntelin automatkalla Juice Leskisen kokoilmalevyn, siinä on kyllä mies joka osasi sanoittaa. Upeita kappaleita; Marilyn, Syksyn Sävel, Ilomantsi, Jyrki Boy, Kaksoiselämää ja näin Joulun alla tuo Sika.

Juice on pilvenreunalla ja katsoo huvittuneena omaisiaan, jotka tappelevat Teosto-maksuista. He eivät tajua, että he nukkuvat sikeää unta - mutta Juice elää.

Halpahallin Joulu

Halpahallin edusta on autoja täynnä, hallissa on hallin täydeltä ajatuksissaan kulkevia ihmisiä. Ostoskärryt ahdetaan täyteen suklaakonvehteja, sukkia, leluja, piparkakkumuotteja, tonttulakkeja ja kaikkea muuta "joulua". Ulkoinen joulu on ennen sisäistä Joulua, ja asian pitäisi olla aivan toisin päin.

Joulun sanomaan kuulu toki muutakin kuin paimenet, jotka toivat lahjoja. Se ei ole Joulun tärkein sanoma, tärkein sanoma on Rakkauden syntymä. Rakkaus, joka vapahtaa meidät kaikesta turhasta ja kaikesta kärsimyksestä. 

Vielä on aikaa ennen Joulua, seisahtua hetkeksi meditoimaan aitoa Joulua. *_*



tiistai 14. joulukuuta 2010

Tehtävääsi kutsu

Tullakko vaiko ei? Kas, siinäpä kysymys. Tullakko siksi miksi sinut on tarkoitettu, vai ollakko sitä mitä kuvittelet olevasi? Se ei ole olemista lainkaan, se on nukkumista. Silloin on aivan sama, vaikka nukkuisit ihan oikeasti omassa sängyssäsi läpi koko elämäsi. Eroa ei juurikaan ole, jos mietitään aitoa olemista. 

Tiedostaessa oman valheellisen itsensä tarkkailun kautta, avautuu maisema siitä kuka todella olet. Näet visiosi siitä miksi olet täällä, mikä on maallisen taivalluksesi syvin olemus ja tarkoitus. Silloin pitää olla silmät auki, pitää nähdä eikä kulkea laput silmillä - kuten suurin osa ihmisistä tekee.

Tiedostaessasi "kuka olet" tiedostat asioita, joiden mukaan sinun tulee toimia. Kenties sinussa on sisällä taiteilija, joka odottaa vain esiintymiskutsua? Kenties olet taitava liikemies/-nainen, mutta et ole sitä koskaan edes harkinnut. Kenties olet taitava leipuri, et vain ole koskaan rohjennut leipoa. Niin, mitä todella olemme ja mitä meidän on tarkoitettu matkallamme tekevän saattaa jäädä toteutumatta. Silloin matka on ollut turha, silloin täällä olo on ollut unta vain.

lauantai 11. joulukuuta 2010

Maailman vanhin ihminen

Lueskelin "vanhaa" ennätysten kirjaa vuodelta 2002. Maailman todistetusti vanhin ihminen on sen mukaan ranskalainen Jeanne Louise Calment. Hän oli kuollessaan 122 vuoden ja 164 päivän ikäinen. Hän oli syntynyt 21.2.1875 ja kuoli 4.8.1997. Se, että ihminen saavuttaa 113 vuoden iän on jo todella harvinaista. Ja se, että ihminen saavuttaa 115 vuoden iän on jo pieni ihme, sillä sen todennäköisyys on yhden suhde 2,1 miljardiin. Oletko sinä yksi heistä?

Kaksi satavuotiasta

Oli kaksi satavuotiasta, iältään. Toinen haukotteli, toinen kiikutteli keinutuolissaan. Toisella silmä samea, toisella kirkkautta katseessaan. Toinen oli nukkunut elämässään keskimäärin 12 tuntia joka yö, toinen vain kuusi. Toinen oli siis nukkunut elämästään 50 vuotta, toinen 25 vuotta. Kuusi tuntia nukkunut oli ollut siis hereillä 25 vuotta enemmän kuin ikätoverinsa. Pistää ajattelemaan sitä, miten aikansa käyttää...

Proverbs 3/13-14

"Blessed is the man who finds wisdom, the man who gains understanding, for she is more profitable than silver and yields better returns than gold."

"Onnellinen se joka on löytänyt viisauden, se, joka on tavoittanut tiedon, sillä parempi on viisaus kuin hopea, tuottoisampi on tieto kuin kulta."

Kyllä, jaa, ei vai poissa?

Maailmassa on paljon asioita, jotka ovat hyvin ja jotka pitää säilyttää. Lainsäädäntöä pitää säätää, sillä maallinen oikeus on kaukana oikeudesta. Miten ja millä tavoin mielestäsi asioihin voi rakentavasti vaikuttaa? Olen itse sitä mieltä, että muutos lähtee liikkeelle meistä ihmisistä. Silloin, kun sielumme on mukana siinä mitä teemme. Silloin kun ajattelua ei ohjaa omaneduntavoittelu ja omien intressien itsekäs sekä häikäilemätön toiminta.

Politiikka on kenttä, jossa vaikutetaan yhteiskunnassamme vallitseviin lakeihin. Yksi ystäväni heitti mukavan ajatuksen siitä, että ne ihmiset jotka valitsevat edustajan eduskuntaan ovat hänen työnantajiaan. Silloin heiltä pitäisi kysyä mitä päätetään yksittäisen edustajan suulla. Interaktiivisuus, työnantajilta tiedustelu heidän mielipiteestään oli ystäväni ponitti tässä asiassa. Siis, valitsijoilta pitäisi kysyä mitä mieltä minä olen koska edustan teitä! 'Kyllä' vai 'ei', 'jaa', vai kenties 'poissa'.

Kirjoittaja aloittaa, tekijä muotouttaa

Ensin kirjoitetaan, sitten tehdään. Teot seuraavat vakaumustani, joka minulla on. Vakaumukseni on Hetkismi, jonka kautta tietoisuutta on mahdollista levittää keskuuteemme. Haluatko Sinä olla mukana tässä, missä minä jo olen? 

Yhteiskunta vaatii muutosta, se on välttämätöntä. Kasvun aika on ohi, nyt on ulkoisen vakauttamisen aika. Minä olen muutoksessa mukana, ja kun sinäkin olet on siinä voimaa. Sinä olet tärkeä, ihminen on.

Minulle on sanottu, että taloa ei voi pitää jos kirjoittaa vain blogeja. Se on totta, mutta minä teen paljon muutakin kuin kirjoitan. Tämähän on kevyt harrastus, mielekäs sellainen. Elämän tarkoituksesta kirjoittaminen on mielekästä puuhastelua, puuhastelusta kasvaa puutarha jossa rikkaruoholla ei ole sijaa.

Parturin dilemma

Leikkaisitko punaiset hiukset, joissa on voima? Vai silittäisitkö niitä, ihailisit niiden kauneutta?

Siemen ja juuri

Kunniaa ei pidä ottaa, jos ei ole ensin löytänyt sen juuria. Kunnian juuret kasvavat pienuudessa, vain pienuudesta löytyy kunnian siemen. Siemenestä juurikin kasvaa kaikki suuri.

Yhteys

Yksinäinen on kadoksissa toisesta, joka sinä pohjimmiltasi olet. Ja kun olet ja näet itsesi toisen silmin, on yhteys korkeimpaan avoin - aina. Reflektiivisyyden voima johdattaa näköalapaikalle, jossa maisemana on koti josta olet lähtöisin.

Ilman toista ei ole toista

Jos Sinulle annettaisiin kaksi vaihtoehtoa; toinen musta ja toinen valkoinen, kumman Sinä valitsisit? Olisitko valmis luopumaan toisesta? Jos luovut mustasta, voiko valkoista olla? Jos ei ole tyhjyyttä, voiko täyteyttä olla?

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää

Paketti ei ollut kaunis, mutta tapa jolla se annettiin oli hyvyyttä täynnä. Paketti, jonka ulkoinen muoto ja paperin valinta ei sopinut lahjapakkaukseen huokui kuitenkin syvää rauhaa. Aivan kuin se olisi sanonut, kun avaat minut saat elämän. Ja niin minä avasin, vuosien epäröinnin jälkeen. Niin oli tarkoitettu. Kaikki sai merkistyksen, kun paketin sisältö avautui silmieni eteen. Sisältö on tärkeintä elämässä, koska vasta silloin näkee kaiken kauneuden ja ymmärtää oivaltavansa elämän tarkoituksen. Elämään astuu Jumalan Rauha.

perjantai 10. joulukuuta 2010

Metsäläisen saarnakirja

Hauskasti kirjoitettu kirja metsästä, kaikille jotka haluavat kasvattaa tietoisuuttaan omasta ympäristöstään. ISBN 9789525652680

Ollakko vai ei?

"Ollakko vai eikö olla?" Tuttu sanonta. Moniko tuota todella miettii? Moniko tuohon on todella saanut vastauksen? Moniko on aivan vakuuttunut siitä, että mitä on oleminen. Minä olen pyrkinyt näyttämään tietä olemiseen, sillä niin moni on olematta ja vain olevinaan. Teeskentelystä totuuteen, aitoon olemiseen. Hetkismin kautta aukeaa maailma, joka on silloin kun sinä olet.

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Rokotukset

Ihminen on rakennettu siten, että suurempi äly ohjaa meidän kehomme toimintoja. Kehomme on kosmos, jossa tapahtuu jatkuvasti ihmeitä. Rokotukset estävät vahvistumista, jonka tarkoituksena on pitkä ja hyvä elämä. Elämässä on paljon ihmeellisiä asioita, joita ei ole tarkoitettu ihmisen sekoitettaviksi. Sillä me elämme täällä siksi, että elämällämme on tarkoitus hyvä...

Läsnäoloharjoitus 3

Niin. Tiedätkö mitä sinulle kuuluu?

Läsnäoloharjoitus 2

Tiedätkö mitä sukulaisillesi kuuluu? Tiedätkö kuka juo vapaa-aikansa? Tiedätkö kuka nukkuu päivät pitkät? Tiedätkö kuka on masentunut, mutta näyttää ulospäin jotain ihan muuta? Tiedätkö, että joku voi olla ihan muuta mitä luulet. Ota selvää, sillä sinä olet tärkeä - hän on myös.

Tunnetko ympäristösi?

Tunnetko ympäristösi todella? Kun muutat vaikkapa kerrostaloon, onko sinulla tieto naapureittesi nimistä? Mitä he tekevät työkseen? Mikä on heidän elämäntilanteensa? Onko paljon yksineläjiä? Kuka on naimisissa ja kuka on eronnut? Minkä väriset hiukset on "Mäkikoskelon" Saaralla? Minkä ikäinen hän on? Mitä hän on tehnyt työkseen tai onko hän ensinnäkään työssä? Onko "Ylisalon" Olavilla auto ja minkä värinen se on? Onko "Mäkilällä" murheita? Missä on "Keskisen" ikkunat ja onko hänellä parveke? Onko "Madetoja" sukua Leeville? Missä on "Korkiakosken" kotitila ja onko se hänellä vielä? Ja onko "Lähteenmäellä" omaa lähdettä? 

Tunne naapurisi, se on ensimmäinen tämänhetkisyysharjoitus jonka voit tehdä. Menneessä eläminen ei tuo tätä päivää elävästi esiin, tulevaisuuden päämäärät ja tavoitteet voivat olla pelottavia. Siksi kannattaakin nauttia tästä hetkestä nykyhetken sijaan, sillä nykyhetki on laimea sekoitus todellisuudesta jossa elämme.

lauantai 4. joulukuuta 2010

Uskotko?

Uskotko, että kaikella on tarkoitus? Vai epäiletkö itseäsi, annatko itsellesi luvan uskoa? Usko on tärkeää, jotta asioita voi tapahtua tietoisuuden virrassa. Virrassa ei olla, jos ei uskota. Oleminen juurikin on tärkeää. Uskotko?